© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Elämyksellistä kierrätysasemaa ideoimassa

7.11.2016

Elämyksellistä kierrätysasemaa ideoimassa

 

Moikka lukijat! Täällä kirjoittelee tällä kertaa Elämyksellinen kierrätysasema -projektitiimi.  Meidän projektimme on pärähtänyt käyntiin kuin Tesla - nopeasti, varmasti ja freshillä otteella.

 

Heti samalla viikolla kun projektimme käynnistyi, päätimme lähteä Helsingin messukeskukseen vierailemaan Jäte-, Vesi- ja Ympäristö -tapahtumaan, josko sieltä tarttuisi ideoita projektiimme. Messuilla tutustuimme moniin uusiin kierrätysmateriaaleihin, teknologioihin, alan yrittäjiin ja ennen kaikkea toisiimme. Tapahtumasta oli siis pelkästään hyötyä. Emme myöskään ole vieläkään saaneet mielestämme sitä herkullista meksikolaista ruokaa, jota söimme tuolloin perjantaina. Ehkä tapaamme vielä joskus.

Meiju Harjula keskustelemassa Eg-Trading Oy:n Tanja Frin kanssa maksaruohokatoista.

 

Samana päivänä vierailimme myös HSY:n Ruskeasannan Sortti-asemalla, joka avasi ovet syyskuussa 2015. Ruskeasannassa haastattelimme aseman käyttöpäällikköä, joka kertoi meille miten laitoksen toiminta on käytännössä lähtenyt liikkeelle. Hänen kommenteista saimme avuja oman projektimme työstämiseen. Mainittakoon että osa tiimistämme jatkoi perjantaina projektin työstämistä vielä viinilasillisten (tai parien) merkeissä. Työtunteja kertyi ensimmäiseltä viikolta siis jo ylitöiksi asti.

 

Maanantaina 17.10. pidimme ensimmäisen palaverin Kasarminmäen kampuksella. Palaverissa suunnittelimme asiakkaan palvelupolun, ja keskustelimme erilaisista palvelupolkuvaihtoehdoista. Ideoimme myös aseman elämyksellisyyttä ihmetellen muissa maissa innovoituja uudenlaisia jäteastioita.

 

Torstaiksi 20.10. sovimme tapaamisen Kouvolan parhaasta palvelusta kuuluisalle Ahlmannintien jäteasemalle kenttätyönjohtaja Joni Korhosen kanssa. Korhonen kertoi meille jäteaseman arkipäivästä ja antoi vinkkejä asioista, joihin meidän hänen näkökulmastaan tulisi erityisesti kiinnittää huomiota Elämyksellinen kierrätysasema -projektissa.

 

Seuraavan palaverin pidimme maanantaina 24.10, tällä kertaa skypessä. Palaverissa keskustelimme ideoista ja kysymyksistä, joita torstain Joni Korhosen haastattelun ja itsenäisen tiedonhaun perusteella oli viikon aikana syntynyt. Näistä kokosimme Power Point -esityksen, joihin halusimme saada hieman feedbackia muilta tiimeiltä viikon päässä häämöttävässä tapaamisessa.

Asiakkaan palvelupolkua hahmottelemassa Riku Kristersson ja Alexey Kovzun.

 

Maanantaina 31.10. kokoonnuimme kaikkien projektiryhmien kesken Sydäntä projektille -tapaamiseen, jossa esittelimme projektimme toisillemme. Tapaamisessa autoimme toinen toisiamme projekteissa vastaan tulleissa haasteissa. Saimme myöskin mukaamme fläpillisen näkemyksiä muilta tiimeiltä projektista heränneisiin kysymyksiimme. 

 

Mitä näistä viikoista on jäänyt käteen?

  • Paljon tietämystä materiaalin kierrosta ja jäteasemien arkipäivästä.

  • Ideoita uusista ratkaisuista joita hyödyntää projektissamme.

  • Projektinhallintaosaamista.

  • Hyvä tiimihenki! Tiedämme toisistamme jo kaiken olennaisen ja vähän jotain epäolennaistakin.

 

Tältä pohjalta on erinomaista jatkaa ideoiden työstämistä Sketchupilla, jotta saisimme jo ensimmäiseen työkirjatapaamiseen havainnollistavia kuvia luonnoksistamme (jotka tällä hetkellä sijaitsevat vain mielikuvituksissamme) toimeksiantajallemme. Pitäkäähän peukkuja että onnistumme myymään ideamme heille tulevassa tapaamisessa!

 

Terkuin,

Meiju & Tiimi

 

Tässä vielä ensimmäinen yhteiskuva tiimistämme. Yhteishenkeä kasvattaaksemme olemme päättäneet pukeutua aina samanvärisiin vaatteisiin.

 

 Irene, Alexey, Riku, Meiju, Toni ja Ada.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019