© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Projektien loppu häämöttää!

20.1.2017

Nyt ollaan projektin suhteen jo loppusuoralla. Vähän on haikea olo asian suhteen, mutta samalla mielen valtaa myös helpotus. Me tehtiin se! Alussa melkein mahdottomalta ja todella suurelta tuntunut urakka on nyt melkein saateltu loppuun, vielä on jäljellä työkirjan eli projektin loppuraportin kirjoittaminen valmiiksi ja viimeistely, sekä sen toimittaminen toimeksiantajalle. Tiimimme on hitsautunut yhteen hienosti projektin edetessä ja yhteishenki on ollut mahtava. Työskentelyn ohessa on onneksi naurua ja huumoria riittänyt, jolloin myös itse työnteko on tuntunut kevyemmältä.

 

Kuva ryhmätapaamisesta, Teemu on selkeästi heittänyt hyvän herjan. ;)

 

 

Edellisen blogikirjoituksen jälkeen meillä on ollut useampi tapaaminen tiimimme kesken. Vaikkakin etätyöskentely ja some rokkaa edelleen! Projekteihin osallistuminen ei siis vaadi jatkuvaa läsnäoloa, vaan aika paljon pystyy hoitamaan etätyönä. Meillä on ollut käytössä pääosin WhatsApp, Facebook ja sähköposti+OneDrive. Jokainen ryhmä varmasti löytää juuri heidän ryhmälleen sopivat alustat työskentelyyn ja valinnanvaraa onneksi riittää. Eli vaikkei olisikaan varma, pystyykö jokaisessa projektitapaamisessa olemaan fyysisesti läsnä (ainahan voi käyttää esim. Skypeä), mutta muutoin mielenkiintoa, aikaa ja motivaatiota löytyy, niin ehdottomasti kannattaa hakea mukaan projekteihin!

 

 Logistiikkaverstas järjesti koulutuksen pitchauksesta toimitiloissaan. Kuvassa Logistiikkaverstaan Aleksi kertomassa aiheesta ryhmällemme.

 

Meillä oli tapaaminen toimeksiantajan ja fasilitaattorien kanssa 21.12. Tuolloin ryhmämme esitteli mihin projektimme oli siihen mennessä edennyt. Esittelimme mm. ideoitamme liittyen Valtatie 15 maisemointiin, alueen toimintaan ja imagon sekä yhteishengen parantamiseen. Lisäksi olimme koostaneet tietoja eri polttoaineista ja pohtineet, mikä voisi olla mahdollisesti jo lähitulevaisuuden vaihtoehto fossiilisille polttoaineille. 5.1. ryhmämme tapasi Arto Ahlbergin. Häneltä saimme paljon käytännön ja teorian lisätietoa vaihtoehtoisista polttoaineista. Lisäksi Arto kertoi omia mielipiteitään mitä alueella kannattaa olla ja mihin asioihin kannattaisi panostaa. Tapaamisista saamiemme lisätietojen ja palautteiden avulla lähdimme kehittämään ideoita ja valmistautumaan tulevaan Logistiikkaverstaan Pitch eventtiin.

 

 Kuvassa Hilla ja Tiia harjoittelevat tulevaa pitchausta varten.

 

Keskiviikkona 18.1. oli Logistiikkaverstaan Pitch event. Tilaisuudessa oli jokaisen projektiryhmän pitchit. Pitchaukseen olimme saaneet aikaisemmin koulutusta Logistiikkaverstaalla. Koulutus auttoi meitä huomattavasti valmistautumaan. Ensi kuulemalta 5 minuutin pituinen pitch kauhistutti, mutta saamiemme ohjeiden ja neuvojen avulla saimme koostettua hyvän ja tiiviin esityksen projektistamme. Pitchien päätteeksi saimme vielä palautetta toimeksiantajilta. Lisäksi tilaisuudessa kerrottiin Logistiikkaverstaan toiminnasta ja uusista, pian alkavista projekteista.

 

 Kuvassa ylhäällä meidän projektitiimin pitchaus, iso kiitos Hillalle ja Tiialle hienosta suorituksesta! Alhaalla vasemmalla Kinno 1-projektin pitchi ja alhaalla oikealla Kymenlaakson jäte –projektiryhmän pitchaus.

 

 Hilla ja Tiia vakuuttamassa yleisöä projektin hyödyistä.

 

 Pitchauksen loppuosassa annettiin yleisölle mahdollisuus esittää kysymyksiä.

 

 

 Tilaisuuden päätteeksi saimme vielä todistukset projektiin osallistumisesta. Kuvassa koko tiimi selkeästi ylpeänä työn tuloksista!

 

Haluaisin koko meidän projektitiimin puolesta kiittää Kouvola Innovationia Oy:tä ja Logistiikkaverstasta sekä erityisesti meidän fasilitaattoria Annia. Henkilökohtaiset kiitokset esitän lisäksi meidän tiimille, olette kaikki ihan mahtavia tyyppejä ja teidän kanssa on ollut ilo työskennellä!

 

 Otimme vielä tilaisuuden päätteeksi ryhmäkuvan. Kuvassa vasemmalta oikealta Kinnon Ville Henttu ja Simo Päivinen, meidän ryhmäläiset eli Hilla, Jori, Marjo, Tiia ja Teemu, sekä Kinno 1 –projektiryhmän Veijo.

 

Nyt meidän täytyy vielä hetkeksi paneutua projektin pariin. Jäljellä on työkirjan kirjoittaminen loppuun ja sen toimittaminen toimeksiantajalle.

 

Terkuin,

Marjo ja muut tiimiläiset

 

P.S. Nyt haetaan opiskelijoita Logistiikkaverstaan uusiin projekteihin! Hakuaika päättyy jo tänä sunnuntaina 22.1., joten laitathan kiireesti hakemuksen menemään jos projekteihin osallistuminen kiinnostaa sinua. Projektit ja hakulomake löytyvät Logistiikkaverstaan sivuilta: http://www.logistiikkaverstas.fi/projektit-2017.

 

P.P.S. Kiitos kuvista Jori ja Logistiikkaverstas! J

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019