© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Hei kaikki!

12.2.2017

Näillä sivuilla julkaistaan joka viikko uusi blogipäivitys vuorotellen yhteen Logistiikkaverstaan kevään projektiin liittyen ja aloitusvuoro osui meidän ryhmällemme. Toimeksiantonamme on suunnitella toimiva kaupunkipyörien vuokrauskonsepti Kotkaan. Turistien ja paikallisten hyödyksi ja huviksi suunniteltava hanke edistäisi onnistuessaan muun muassa Kotkan seudun matkailu- ja ravintolapalveluiden sekä alueen muiden yritysten toimintaa. Ekologisempi matkailu on nouseva trendi myös maailmalla. Ihmiset ovat yhä ympäristötietoisempia ja haluavat omilla valinnoillaan vaikuttaa päästöjen vähentämiseen ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen. Pyöräilymahdollisuudet vetoavat myös liikunnallisiin matkailijoihin.

 

 

Projektiryhmämme jäsenet ovat taustoiltaan erilaisia, opiskelualamme vaihtelevat lähes laidasta laitaan: kuusihenkiseen ryhmäämme kuuluu niin logistiikka-alan, muotoilualan, sosiaali- ja terveysalan kuin ympäristöalankin opiskelijoita. Asumme myös eri paikkakunnilla. Tämän monialaisuuden on osaltaan mahdollistanut Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen yhdistyminen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluksi tämän vuoden alussa. Ryhmämme moninaisuus on kuitenkin pelkästään positiivinen asia. Kun aihetta katsoo mahdollisimman monesta kulmasta, on lopputuloskin useimmiten paras mahdollinen. Tämä sama sääntö koskee lähes mitä teemaa tahansa.

 

Kevään projektit alkoivat 1.2. kaikille projektitiimeille yhteisellä ryhmäytymispäivällä Logistiikkaverstaan tiloissa, jonne ulkopaikkakuntalaisetkin löysivät pienen hortoilun jälkeen. Tunnelma oli innostunut, rento ja positiivinen. Kaikki vaikuttivat odottavan malttamattomina tuumasta toimeen ryhtymistä. Oli mukava tavata myös muiden projektiryhmien jäseniä, vaikka pienemmällä porukalla tätä kaupunkipyörähanketta toteutetaankin. Torstaina 2.2. meillä oli tapaaminen varsinaiseen toimeksiantoomme liittyen, mistä saimme johdatuksen Cursor Oy:n Taini Rajalalta ja Kotkan kaupungin edustajalta Pauli Korkiakoskelta. Kiitos heille siitä! Tällä viikolla olemme tutkineet kuinka citypyörähankkeita on muissa kaupungeissa toteutettu, ajaneet Kotkan pyöräreittejä kohti auringonlaskua antamatta pakkasen häiritä, sekä luoneet kontakteja paikallisten sidosryhmien kanssa Pyöräpajasta Metsolan opiskelijakunta-aktiiveihin. Etenkin Pyöräpaja vaikuttaa hyvinkin keskeiseltä tekijältä suunniteltaessa pyöräilyyn liittyviä asioita Kotkassa, kiitos Toni ajastasi.

 

Meidän ryhmämme kuulumisista voitte lukea seuraavan kerran kolmen viikon päästä. Ensi viikolla näillä sivuilla esittäytyy pullotetun veden vientimahdollisuuksia tutkiva ryhmä!

 

Terveisin,

Anna, Antti, Arto, Eetu, Sari ja Susan

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive