© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Alkuinnostusta ilmassa! Pullotettaisko muutama litra vettä? ;)

17.2.2017

Tällä viikolla blogivuorossa on Case Pullotus- ryhmä. Projektitiimimme koostuu kuudesta taustaltaan erilaisesta logistiikan, liiketalouden ja energiatekniikan opiskelijasta. Tiimiläisemme opiskelevat Xamk:n Kotkan ja Kouvolan kampuksilla. Tiimimme koostuu eri-ikäisistä ihmisistä, joilla on monipuolinen näkemys niin koulutuksen, kuin työelämänkin eri aloilta. Kaikki tiimimme jäsenet vaikuttavat olevan hyvin motivoituneita ja kiinnostuneita projektista. Erilaisten taustojemme ansiosta osaamme tarkastella projektiamme useista eri näkökulmista.

 

 

Projektimme starttasi kaikille projektitiimeille yhteisessä First Touch Event-tapahtumassa 1. helmikuuta Logistiikkaverstaalla. Pääsimme tutustumaan toisiimme ja sopimaan jo hiukan tulevasta. Oli hienoa huomata jo ensimmäisessä tapaamisessa, miten innostuneita kaikki tiimin jäsenet olivat alkavasta projektista!

First Touch Event-tapahtuma Logistiikkaverstaalla 1.2.2017

 

Toimeksiantajamme tapasimme pian projektien aloitustapaamisen jälkeen, jo 3. helmikuuta. Projektin toimeksiantajina toimivat siis HaminaKotka Satama Oy ja Cursor Oy. Paikalla tapaamisessa oli HaminaKotka Satama Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Tommi Sievers ja Cursor Oy:n myyntijohtaja Harri Eela. Tapaamisen aikana meille selkiytyi projektin tehtävänanto ja tarkoitus sekä toimeksiantajien tavoitteet projektin lopputuloksesta. Samalla meille tosin heräsi hyvin paljon lisää kysymyksiä ja ajatuksia, nyt projektin työstö saattoi alkaa! Projektissamme tutkitaan HaminaKotkan Mussalon sataman soveltuvuutta pullotetun veden viennille kansainvälisille markkinoille. Lisätietoa meidän projektistamme löydät Logistiikkaverstaan sivuilta: https://www.logistiikkaverstas.fi/haminakotka-satama-oy.

 

Toimeksiantajien tapaaminen Logistiikkaverstaalla 3.2.2017

 

Kuvassa Tatu, Mika ja Katri tuumailevat fasilitaattori Jonnen valvovan silmän alla.

 

HaminaKotka Satama Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Tommi Sievers esitteli meille Mussalon satamatoimintoja 13.2. Kävimme tutustumassa sataman konttikenttään, mistä ajelimme suunniteltua konttien kuljetusreittiä pitkin mahdolliselle vedenpullottamolle. Satamassa toimiva Finn-Mica logistiikkayrityksen toimitusjohtaja Mika Koverola esitteli meille yrityksensä toimintaa ja samalla tutustuimme automaattisen kontituslaitteen (loadplate) toimintaan sahatavaran lastauksessa.

 

 Arkistokuvassa loadplate lastaamassa virvoitusjuomia (ACTIW Oy)

 

Torstaina 16.2 kokoonnuimme Logistiikkaverstaalle opiskelemaan Simul8-simulointiohjelmaa. Jonnen opastamana kävimme läpi ohjelman ominaisuuksia ja toimintoja. Ohjelman avulla pyrimme simuloimaan projektin konttilogistiikkaa pullotuslaitoksen ja konttikentän välillä. Seuraavaksi tehtäväksi meille jäikin konttilogistiikan prosessikaavion piirtäminen ja kyseisen kaavion simulaation tekeminen. Simulaation toteuttamista varten kerätään tietoa mm. konttien kuljetusmatkoista ja junien liikennöinnistä satamamassa. Lisäksi osa tiimistämme pääsi harjoittelemaan Jonnen opastuksella EasyCargo-ohjelman käyttöä. Tämän ohjelman avulla voimme laskea ja simuloida, miten ja kuinka paljon kontteihin tulee mahtumaan vesipulloja.

 

Iloisia kasvoja Simul8 koulutuksessa, Marjo, Sauli, Tatu, Maria ja Jonne

 

Ensi viikolla blogissa saamme kuulla kuulumisia Promo – tiimiltä. Tiimissä luodaan uusia markkinointitapoja Kotkan kaupungin omistamille kiinteistöille. Nyt me jatkamme projektimme työstöä innokkaasti, meistä kuulette seuraavan kerran kolmen viikon kuluttua.

 

Terkuin,

Mika ja Marjo sekä muut tiimiläiset

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019