© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Heippa taas kaikille!

24.3.2017

Aurinko lämmittää jo mukavasti ja toimiva kaupunkipyörämalli alkaa hahmottua. Projektin aikana ryhmäläisillemme on syntynyt hienoja ideoita siitä, kuinka kaupunkipyöräjärjestelmän voisi Kotkassa toteuttaa. Onnistuessaan järjestelmä palvelee niin kotkalaisia, turisteja, ympäristöä kuin yhteiskuntaakin.

 

 Reippaat ryhmäläiset

 

Moni teistä on varmasti törmännyt jonkinlaisiin kaupunkipyöriin joko kotikaupungissa liikkuessaan, muualla Suomessa matkatessaan tai ulkomailla seikkaillessaan. Se on voinut olla perinteisen pyöränvuokrauksen/-lainauksen muodossa tai kehittyneemmässä, osin tai kokonaan automatisoidussa mallissa, jotka ovat viime vuosien aikana yleistyneet monissa eurooppalaisissa kaupungeissa, Helsinki mukaan lukien.

 

Niin kuin aikaisemmin olemme jo maininneet, pyöränjakojärjestelmällä on potentiaalia vaikuttaa positiivisesti moneen asiaan. Ja vaikka itse pyöränvuokraus tapahtuisikin kätevästi mobiiliapplikaation avulla, tarvitaan esimerkiksi pyörien huoltoon henkilökuntaa. Tämän voi toteuttaa esimerkiksi nuorisotyön kautta, mikä tukee nuorten työllistymistä ja aktivointia.

 

Helsingissä tehdyn käyttäjätutkimuksen mukaan ihmiset ovat halukkaita siirtymään omistamisen sijaan lainaamiseen ja yhteiskäyttöön. Kaupunkipyöräjärjestelmän olemassaolo voi tulevaisuudessa tukea kaupunkeja ja yhteiskuntaa rakentumaan entistä pyöräily-ystävällisemmäksi. Mitä helpompi kaupungissa on kulkea pyörällä, sitä useammin ihmiset valitsevat lyhyillä matkoilla kulkupelikseen pyörän henkilöauton sijaan. Pyöräilyhän on hauska ja nopea tapa liikkua paikasta toiseen, kun olosuhteet sen sallivat. Autoilun vähentyessä, myös sen aiheuttamat päästöt, kuten hiilidioksidi- ja typpipäästöt, vähenevät. Tämä pienentää ympäristörasitteita ja auttaa hengitystieoireista kärsiviä. Pyöräilyllä on tietysti myös lukuisia muita terveydelle ja hyvinvoinnille hyödyllisiä ominaisuuksia.

 

Toissa päivänä osallistuimme yhdessä muiden projektitiimien kanssa Logistiikkaverstaan pitchauskoulutukseen. Koulutus osoittautui mielenkiintoiseksi, monella kun ei ollut entuudestaan kovin hyvää käsitystä aiheesta. Koulutuksessa opitut taidot saa projektien päättyessä laittaa käytäntöön, sillä projektikeväämme huipentuu kaikkien tiimien yhteiseen pitchaustilaisuuteen huhtikuun lopulla. Jokaisella ryhmällä on tuolloin viisi minuuttia aikaa esitellä oman projektinsa tulokset.

 

Keväisin terveisin,

 

Anna, Antti, Arto, Eetu, Sari ja Susan

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive