© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Highway to hell or stairway to heaven?

31.3.2017

17.3

Kokoonnuimme ryhmän kanssa Metsolan kampuksella valmistautumaan toista työkirjatapaamista varten. Kouvolalaisena pääsin jälleen ihmettelemään Kotkalaisten tapoja suunnitella risteykset ja muutaman harhaan ajetun risteyksen jälkeen pääsin kuin pääsinkin Metsolan kampukselle, jossa suurin osa ryhmäläisistämme olikin jo odottamassa sovitussa paikassa. Kokoontumisemme oli jälleen antoisa ja muutaman tunnin voimakkaan aivoriihen tuloksena oli jälleen kysymyksiä ja ajatuksia, joita pääsimme hyödyntämään tulevassa työkirjatapaamisessa. Tästäkin huolimatta ajatuksissamme velloi toisinaan ajatukset, olemmeko suistuneet annettujen ohjeistusten ulkopuolelle ja vastaako tuloksemme ollenkaan toimeksiantajan vaatimusta.

 

Projektin alussa meille annettiin tiedoksi, missä pullottamo tulisi sijaitsemaan. Projektin edetessä tietoomme tuli myös toinen vaihtoehto pullottamon sijainnille. Tehtäväksemme siis tuli myös vertailla kahden eri pullottamon sijainteja, riskeja ja hyötyjä.  Sijaintiensa ansiosta nämä paikat mahdollistavat erilaiset logistiset kuljetusratkaisut. Nämä vaativat tarkan pohdinnan, mikä on taloudellisesti kannattavinta ja mitkä ovat mahdolliset riskit ja pullonkaulat jotka vaikuttavat merkittävästi kuljetusketjuun. Simulaation avulla pystymme mallintamaan useita eri vaihtoehtoja, eri kapasiteetilla ja erilaisilla muuttujilla.

 

 

23.3

Oli torstai, linnut lauloivat ja Kouvolan harmaa betoninen sävy oli tarttunut myös taivaalle. Samalla ajatuksiani harmaannutti ajatus myöhästymisestä, koska olin saanut avaimet koulun autoon myöhässä ja tiedossa oli muutaman minuutin myöhästyminen toisesta työkirjatapaamisestamme. Edellisestä kerrasta poiketen tapaamisemme ei ollut Logistiikkaverstaalla, vaan Mussalon sataman Pasaati -neuvotteluhuoneessa. Toimeksiantajien palaute oli positiivista ja he olivat tyytyväisiä saavutettuun tulokseen. Saimme jälleen vastauksia haluttuihin kysymyksiin ja ohjeistusta jatkossa toimimiseen. Työkirjatapaamisen jälkeen suuntasimme voimavaramme kirjallisen ja visuaalisen tuotoksen luomiseen ja simulaation tekemiseen.

 

30.3

Kokoonnuimme Tatun, Marjon ja Marian kanssa valmistelemaan esitystä tulevaa pitchausta varten. Edellisellä viikolla järjestettyyn pitchaus-koulutukseen pääsi ryhmästämme ainoastaan Maria ja Katri. Tämän takia alkuun pääseminen esityksen valmistelussa oli hieman hankalaa, mutta onneksi Marian muistiinpanot ja Marjon edellisen projektin tuoma kokemus siivitti esityksen luomisen hyvään vauhtiin. Tuloksena olikin esitys, jota ei luotu haudanvakavalla asenteella.

Ei ole enää pitkä aika, kun pääsemme ihastelemaan teidän muidenkin projektien tuloksia. Sitä innolla odottaen, hyvää kevättä toivottaa logistiikkaselvitys -tiimi.

 

-Sauli Sarjus

 

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive