© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Loppukirin aika!

21.4.2017

Aika kuluu nopsaan kun paljon tapahtuu… Kevät on jo pitkällä ja projektin loppu häämöttää. Viimeiset harjoitustyöt ja tentit ovat hiukan hillinneet pullotustiimin vauhtia, mutta paljon on saatu aikaan vielä ennen loppusuoraa.

 

10.4.

Maanantaina Maria, Jonne ja kuvausryhmä kävivät Mussalon satamassa kuvaamassa videomateriaalia loppuesitystämme varten. Videon kuvaamista varten konttilukkiin kiinnitettiin Go Pro – kamera. Maria pääsi lukin kyytiin kertomaan kuljettajalle minne ajetaan.  Ideana oli kuvata kahden mahdollisen pullotustehtaan sijainnin ja konttikentän välinen matka.

 

 

12.4.

Kokoonnuimme tiimipalaveriin Metsolan kampukselle hiomaan esitystämme kohti täydellisyyttä. Maria näytti samalla maanantaisen kuvaussession videoita, ja kyllä kävi kateeksi. Näkymät lukin kyydistä olivat mahtavat ja reitit saivat ihan uuden ulottuvuuden siitä näkökulmasta.

Itse esitystä hiottaessa oli hienoa huomata, kuinka yhtenäinen tiimimme on projektin tässä vaiheessa. Hullujakin ideoita uskalletaan heitellä ja toisaalta käydä avointa keskustelua millainen lopullisen esityksen tulisi olla. Arvioiden pohjalta lisäsimme enemmän kuvia ja vähemmän tekstiä. Päädyimme tekemään esityksestä vieläkin selkeämmän, informatiivisemman ja näyttävämmän.  Enempää en taida esityksestä paljastaa. Lopputulosta voi tulla ihailemaan 26.4. klo 13 alkaen Metsolan kampuksen aulaan, tervetuloa!

 

 Esimakua esityksestä

 

20.4.

Jatkoimme esityksen viimeistelyä logistiikkaverstaalla. Esitys oli Marian käsissä saanut uuden hienon muodon ja ulkoasun, joten Mikan ja Tatun tehtäväksi jäi puhutun osan miettiminen. Lopulta esityksestä puuttui vain alku ja loppu. Voi miksi nimen ja loppusloganin keksiminen on niin vaikeaa?

Samalla pääsimme katsomaan mitä Sauli on saanut aikaan simulaation parissa. Simulaatioon on tullut lisää muuttuvia tekijöitä eri sijaintivaihtoehtojen ja tuotantomäärien myötä.

 

Simulaationäkymä toisen sijainnin reitistä eri tuotantomäärillä

 

Mitä vielä tehdään

 Kevään mittaan olemme ottaneet selvää mitä erilaisimmista asioista kuten pullojen suojaamisesta jäätymisen varalta ja konttien saatavuudesta tämän luokan projektiin. Tietoa ja ajatuksia on kertynyt valtavasti ja nyt ne pitää saada koottua yhteen hienoksi myyväksi paketiksi. Saamme varmasti todistettua, että pullotustehtaan perustaminen Mussalon satamaan on ainakin kuljetuslogistiikan kannalta mahdollista ja kannattavaa, mikä oli myös alkuperäinen tehtävänanto.

 

Meidän koko tiimi kiittää ja toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

 

Pullotustiimin puolesta

Katri

 

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019