© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Aatoksia projektin loputtua.

24.5.2017

 

 

Kesäinen hei kaikille!

Nyt se on sitten paketti kasattu, hiottu, hiottu vähän lisää, oltu pienessä loppuhetken paniikissa ja lopulta painettu send-nappulaa juuri ennen sovittua deadlinea. Luulen, että puhun kaikkien tiimiläisten puolesta kun sanon, että olo on hiukan tyhjä ja jopa haikea.

Nelisen kuukautta omien perusopintojen lomassa tehtyä vapaaehtoista projektityötä osoittautui monilla tavoin haastavaksi, mutta myös erittäin antoisaksi. Minulle henkilökohtaisesti tämä projekti antoi mahdollisuuden kiteyttää kaiken sen, mitä olen opinnoissani tähän mennessä oppinut. Citypyörät Kotkaan -hanke tarjosi jokaiselle meistä tiimiläisistä tavan käyttää juuri omaa osaamistaan niin ympäristötekniikasta, logistiikan liiketaloudesta, sosiaalialalta kuin muotoilustakin käytännön ongelman ratkaisuun. Juuri tämä tekee Logistiikkaverstaan projekteista niin hyvän tavan oppia. Kaikista oppimiskokemuksista, joita olen tähän ikään mennessä kerennyt hankkia, menee tämä helposti top 5:n joukkoon. Final Pitch Eventistä sain jopa sellaisen kipinän, että ensi kesäksi olen onnistunut hankkimaan jo puolisen tusinaa tilaisuutta lisää jännittää lavan takana. Vaikka Logistiikkaverstaan projektit eivät ole varsinaista yrittäjyyskoulutusta, niin lähestymistapa ongelmiin on usein hyvin StartUp -mainen, mikä antaa monelle teoreettisempia tieteitä opiskelevalle arvokkaita työkaluja tulevaa työllistymistä tai yrittäjyyttä ajatellen.

Vaikka Logistiikkaverstaan osalta Citypyörät Kotkaan -hanke on nyt ohi, niin toivon että tuotoksemme Luotsipyörät ottaa oikeasti tuulta alleen ja tarjoaa vielä monelle opiskelijalle antoisia onnistumisen hetkiä, sekä kaikille Kotkassa aikaansa viettäville ihmisille toimivan kaupunkipyöräjärjestelmän. Olen nyt keväällä osallistunut muutamiin muihin projekteihin kaakon kulmalla. Kun olen niissä keskustellut Luotsipyöristä, niin vastaanotto on ollut erittäin kannustavaa. Kotkaan on esimerkiksi suunnitteilla myös muita mobility as service -hankkeita, joiden kanssa yhdessä toimien voimme luoda aivan uudenlaisia liikkumisen tapoja niin ihan tavallisille kotkalaisille, turisteille ja opiskelijoille kuin yrityksillekin. Toivon, että Kotkasta löytyy tarpeeksi näkemystä ja halua toteuttaa näitä joskus utopistisiltakin vaikuttavia hankkeita, sillä juuri siten voimme lisätä koko seutukunnan elinvoimaa ja houkuttelevuutta niin paikkana asua, opiskella kuin tehdä työtäkin.

Kiitos kaikille kevään Logistiikkaverstaalaisille, teidän kaikkien kanssanne oli hienoa työskennellä. Erityiskiitos oman tiimin jäsenille, olette mahtavia! Eikä nyt unohdeta Annia, Aleksia ja Jonnea. Kiitos fasilitaattorit kaikesta tuesta ja tästä kehittämästänne mainiosta oppimisympäristöstä. Suosittelen lämpimästi opiskelijan näkökulmasta Logistiikaverstasta kaikille opiskelijoille intensiiviseksi tavaksi oppia ja myös kaikille yrityksille tuoreeksi tavaksi ratkaista ongelmia. Jokainen projekti tuotti varmasti tilaajalleen paljon enemmän arvoa kuin mitä he olisivat samalla panostuksella markkinoilta saaneet. Mutta nyt hengahdämme hetkeksi ja nautimme juuri alkaneesta kesästä!

Rullailevin terveisin,

Antti, Sari, Anna, Susan ja Eetu eli Team LUOTSIPYÖRÄT!

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive