© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

”Tänäänkin on kaunis päivä kohdata joku, Haminassa”

6.11.2017

Nyt on kulunut kuukausi siitä, kun me tiimiläiset kohtasimme toisemme ensimmäistä kertaa First Touch Eventissä (FTE) Haminassa, jossa meitä olikin heti yhtä vaille koko porukka kasassa. FTE oli täynnä asiaa, mutta ilmapiiri oli mukavan leppoisa ja pitkänmatkalaisia oli huomioitu terveellisillä ja ravitsevilla tarjoiluilla. Vierastin etukäteen tapahtuman lennokasta englanninkielistä nimeä, mutta tunnelma paikan päällä oli positiivisesti perinteisen suomalainen. Me Haminan kaupunki projekti -tiimin jäsenet pääsimme keskustelussa hyvin alkuun tutustumalla toisiimme ja aihealueisiin, joita jokainen halusi projektissa viedä eteenpäin.

 

Hamina on minulle entuudestaan tuntematon, joten aloitin tutustumalla kaupungin kotisivuihin. Heti alkuun paljastuu, että kaupunki on tunnettu ympyrän muotoisesta keskustakaavoituksesta. Iäkkäässä, mutta vireässä, vuonna 1653 perustetussa Haminassa on noin 21 000 asukasta. Vuonna 2016 esiteltiin Haminan kaupungin brändi, jonka ydin on Hamina - kohtaamisten kaupunki. Brändin jalkauttamiseen ja levittämiseen kaupunki haluaa mukaan alueen asukkaat, yritykset ja yhteisöt kehittämään ja luomaan yhdessä tulevaisuuden Haminaa. Brändityön mukaan Haminassa kohtaavat itä ja länsi, meri ja maa, luonto ja ihminen sekä maaseutu ja kaupunki. Minun mielestä vaikuttaa melkoiselta vastakkaisuuksien pelikentältä, mutta vastakohdat luovat mahdollisuuden löytää upeita ainutlaatuisia ratkaisuja. Seuraavaksi ryhdyimme tiimin kanssa keräämään ideoita omilla tahoillamme: Ulkoilureittiä suunnittelemaan!

 

Ensimmäisessä tapaamisessa toimeksiantajan kanssa kävimme läpi ulkoilureittiä kartalla.  Toimeksiannon mukaan reitin tulisi olla merellinen ja houkutteleva, ja sen varrella voi nauttia luonnon omaleimaisuudesta ja kohottaa kuntoa ulkokuntolaitteilla. Reitti on kuljettavissa kävellen, juosten tai pyöräillen, ja se on pituudeltaan noin 8 km ja kiertää Haminan merikaupungin keskustan, jolloin reitti on helposti saavutettavissa suurelle osalle Haminan keskustasta. Suunnittelussa otamme huomioon eri ikäiset käyttäjäryhmät sekä reitin varrella olevat paikat ajatellen aktiviteetteja ja oheisohjelmaa.

 

Mielestäni tärkeäksi tekijäksi projektin onnistumisen kannalta muodostuu ryhmän kyvyt ja taidot etätyöskentelyyn. Olemme eri paikkakunnilta, meitä yhdistää Xamk ja tämä projekti, ja näiden lisäksi meitä yhdistää se, että meillä on muita opintoja, töitä, kotitöitä, harrastuksia, lapsia, perhettä ja ystäviä sekä koiria ja kissoja. Toimeksiantajan tapaamiseen meitä osallistui kaksi viidestä, mutta ei syytä huoleen. Me otamme projektissa käyttöön kaikki omaan käteen sopivat sähköiset viestintäkeinot, sillä tosiasia on, että kaikki ei pääse aina mukaan.

 

Haluan lähettää erityiset terveiset sinulle, joka mietit osallistumista Logistiikkaverstaan tuleviin projekteihin. Nämä, jos mikä kehittää yhteistyötaitoja ja tulevaisuudessa tarvittuja sähköisenviestinnäntaitoja ja -työmenetelmiä. Miten toimia, kun tiiminä emme ole tavoitettavissa samaan aikaan ja samassa paikassa. Kuinka välittää ajatuksia ja tunnelmia toisillemme? Sähköiset mahdollisuudet ovat rajattomat ja juuri tällaisten projektien kautta tutustut opiskeluaikana sähköisiin viestintäkeinoihin ja voit testata mikä sopii juuri sinulle. Ei, en kannusta unohtamaan tapaamista ryhmän kanssa konkreettisesti oikeassa maailmassa. Sähköisenviestinnän avulla tapaamisessa ollaan valmiiksi samalla kartalla, ja voidaan siirtyä suoraan yhdessä luovaan ajatusten vaihtoon.

 

Yhteistyöterveisin pikkujouluja odotellessa,

Merita & Projektitiimi

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive