© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Tervehdys taas Potilaan omien vaatteiden logistiikan tiimiltä!

17.11.2017

 

Kolmessa viikossa on ehtinyt tapahtumaan kaikenlaista. Kerron meidän tutustumiskäynnistä Kotkan keskussairaalaan, Sydäntä projektille-työpajasta sekä yleisesti meidän tiimimme tunnelmista.

 

Ensiksi meidän silmiä avaavasta tutustumiskäynnistä nykyiseen keskussairaalaan Kotkassa 18.10. Meidät otti vastaan toimeksiantajamme Pia Ulmanen ja Taru Saarelainen Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Careasta. Heidän johdolla pääsimme tutustumaan uuteen sairaalarakennukseen 3D virtuaalimallinnuksen kautta. Se oli mielenkiintoista ja hauskaa ja kirjaimellisesti käsinkosketeltavaa.  Kypärä ja hanskat vaan päälle ja kaikki näkyi kuin olisi ollut jo uuden sairaalan tiloissa. Asiat näki vihdoinkin konkreettisesti eikä mikään enää ollut päässämme vain kuulopuheiden varassa. Todella ymmärsimme, millaisesta kokonaisuudesta tulee olemaan kyse.

 

3D kierroksen jälkeen pääsimme tutustumaan päivystykseen, leiko-osastolle sekä 3B päiväkirurgiaan. Saimme kuulla näiden osastojen erinäisiä tarpeita ja toiveita. Meille kerrottiin, miten kunkin osaston potilasvaatteiden logistiikka tällä hetkellä toimii ja ongelmakohtia tuli kyllä esiin. Kävimme läpi projektiin liittyviä asioita ja kysymyksiimme vastattiin avoimesti. Joka osastolla korostettiin, että kaivataan jotain uutta ja sitähän me ideoimme parasta aikaa. Suurkiitos Pialle ja Tarulle tämän kierroksen järjestämisestä! Ilman sitä olisimme edelleen aika ulapalla.

 

30.10. Logistiikkaverstaalla järjestettiin Sydäntä projektille työpaja. Siellä pohdittiin yhdessä projektityön tekemisen keinoja ja haasteita. Pääsimme ideoimaan toisten projektitiimien projekteja, mikä oli erittäin rentouttavaa. Näki, että jokaisella tiimillä on omat ongelmansa ja haasteensa. Työpaja oli antoisa ja ilmapiiri erittäin hyvä. Saatiin ideoita etätyöskentelyyn, oman ja tiimin aikataulun hallintaan sekä pohdittiin projektin tavoitteita ja sisällönhallintaa, koska johonkinhan se raja on vain vedettävä. Työpajaan osallistui vain osa kaikista projektitiimeistä erinäisten esteiden takia, mutta tunnelma siellä oli lämmin. Kivointa oli päästä uusien ihmisten kanssa pohtimaan asioita. Tämä sai ajatukset hetkeksi pois omasta projektista ja sen haasteista.

 

Sitten loppuun vähän meidän tiimin tunnelmia. Olemme kokoontuneet tiimimme kanssa muutamaankin otteeseen. Kaikki eivät ole päässeet aina paikalle, mutta ideointimme on edennyt. Projektityömme on lähtenyt mielestäni hyvin käyntiin ja olemme löytäneet yhteisen sävelen ryhmän kaikkien jäsenten kesken. Tärkeintä projektin onnistumisen kannalta ovat joustavuus ja kyvyt etätyöskentelyyn. Työskentelyä on helpottanut myös se, että alamme jo tuntemaan toisiamme ja toistemme toimintatapoja. Tämä auttaa ymmärtämään asioita ja helpottaa tiimityötä. Olemme pohtineet useita vaihtoehtoja ja pikku hiljaa alkaa nousemaan potentiaalisimmat ideat muiden yläpuolelle. Paljon on vielä työtä, mutta uskomme vahvasti onnistuvamme tässä yhdessä. Viimeisimmässä palaverissamme Anttilan Anni kävi kysymässä kuulumisiamme ja kertoi meille mahdollisia hyödyllisiä kontakteja, joita saattaisimme tarvita projektissamme. Joten yksin Logistiikkaverstaan tiimejä ei todellakaan jätetä. Taustajoukot ovat niin sanotusti kunnossa ja tämä mahdollistaa miltei kaiken.

 

Hyvää viikkoa kaikille lukioille! Me palaamme vielä loppuvuodesta kuulumisiimme!

 

Terveisin

Assi ja projektitiimi

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive