© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Haminaan #unelmienulkoilureitti

11.1.2018

Loppusuora lähestyy ja Haminan kaupungin #unelmienulkoilureitin ideat ovat paketointia ja rusettia vaille niputettu. Tässä vaiheessa projektia kohtasimme toisemme koko ryhmänä ensimmäistä kertaa face-to-face, in real life ja mitä näitä on… Kokoonnuimme työstämään työkirjaa yhdessä samassa yhteydessä, kun osallistuimme Logistiikkaverstaan järjestämään Pitchaus treeniin Kouvolassa Xamkin kampuksella. Vaikka yhteydenpitoon on olemassa kattavasti (sähköisiä)keinoja, kyllä oikea tapaaminen silloin tällöin buustaa ryhmäkeskustelua ihan uusille urille.

 

 

Projektin eteneminen

 

Toteutimme joulukuussa Haminalaisille webropol kyselyn aiheena ”Minkälainen on sinun #unelmienulkoilureitti?”

Kyselyyn tuli noin 400 vastausta, joka tarkoittaa 2% haminalaisista. Jaoimme kyselyä Facebookissa ja Haminan kaupungin verkkosivuilla, ja lisäksi kyselymme huomioitiin lyhyellä tekstillä Kymen sanomien verkkouutisissa. Seuraavaksi vähän pohdintaa; miten meni niin kuin omasta mielestä. Miten näemme kyselyn tutkimuksellisen edustavuuden? Mielestämme kyselyn tulos on mahtava sillä tavalla, että saimme vastaajilta runsaan määrän toteuttamiskelpoisia ideoita ja mielipiteitä #unelmienulkoilureitistä. Vastauksista kävi ilmi, että kyselyyn vastasivat asiasta kiinnostuneet haminalaiset, jotka näkevät Haminan mahdollisuudet kehittyä. Vastauksista nousi esiin positiivinen kehittämisen meininki, ja vastaajat selvästi tunsivat jo hiusten hulmuavan merituulessa ja auringonlämpöä poskilla #unelmienulkoilureitillä.

 

Kyselyn ollessa vauhdissa minä ja Päivi kävimme tapaamassa toimeksiantajaa Haminassa. Toimeksiantajan edustajat olivat vaikuttuneita siitä, että meillä oli joulukuun puolessa välissä jo noin 300 vastaajaa kasassa. Lisäksi edustajat halusivat hyödyntää kyselyn välituloksia jo seuraavana päivänä eräässä liikuntapaikkoihin liittyvässä tapaamisessa. Tapaamisessa tarkennettiin yhdessä mihin projektin loppuvaiheessa keskitytään ja mitä ideoita syvennetään.

Vietimme joulua ja vuoden vaihdetta ansaitusti aivot narikassa kukin omalla tahollaan. Tammikuussa palasimme takaisin projektityöhön. Kyselyn tulosten analysoinnissa vastauksista nousi esiin teemoja, joista Päivin johdolla muodostettiin seuraavat persoonat reitin käyttäjille: lapsiperheellinen Jenni 40v, työssäkäyvä Mara 50v, opiskelija Anna 25v ja eläkeläinen Meeri 70v. Haluatko tietää kuinka Jenni ja kumppanit hyödyntävät ulkoilureittiämme? Meidän tiimin esiintyjät Anna ja Emilia kertovat sen Final Pitch Eventissä tekniikkavastaava Mikhail avustamana. Seuraa Logistiikkaverstaan tiedotusta Facebookissa ja tule paikan päälle Final Pitch -tapahtumaan. Nähdään siellä!

 

Terveisin,

Merita

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive