© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Heippa hei Kruisailuprojektista!

Kruisailusta kestävään liikkumiseen-projekti on lähtenyt liikkeelle pakkastalvella helmikuussa 2018 ryhmätapaamisella. Logistiikkaverstaalla kevään aikana toteutettava uusi ja haastava projekti huipentuu monien työvaiheiden jälkeen ennen kesälomien alkua toukokuussa.

 

 

Projektiin valittu tiimi järjestää yhdessä Logistiikkaverstaan fasilitaattoreiden kanssa kampanjan, jonka avulla kannustetaan kestävään liikkumiseen. Tavoitteena on myös vaikuttaa asenteisiin ja kannustaa vähäpäästöiseen liikkumiseen. Tiiviin projektin tekijäjoukoksi on valikoitunut eri alojen opiskelijoita; Reija Holopainen on sosionomiopiskelija, Anni Särkelä on metsätaloudenopiskelija ja Riia Kärki terveydenhoitajaopiskelijana Kouvolan kampukselta. Eri paikkakunnilla asuvina, erilaisilla taustoilla ja eri koulutusaloilla opiskelevina meillä on varmasti erilaiset näkökulmat kestävän kehityksen toteuttamiseen, jännittävää nähdä mitä me yhdessä saamme aikaiseksi. Yhteyttä pidetään pitkistä välimatkoista johtuen WhatsApp:lla ja toiminta kasataan Onedriven projektikansion avulla. Toivottavasti pääsemme koko porukalla yhdessä toteuttamaan projektia paikan päälle Kotkan kampukselle, ettei mene ihan nettikommunikointiin koko homma.

 

Projektin lähtökohtana ja alkuongelmana on yksityisautoilun lisääntyminen, jolloin merkittävä osuus tieliikenteen päästöistä tulee lyhyistä automatkoista. Kuinka asenteisiin voidaan vaikuttaa, jotta matkat voitaisiin tehdä vähäpäästöisemmin joukko- tai kevyellä liikenteellä? Uudella Kotkan kampuksella autopaikat vähenevät nykyistä pienemmällä pysäköintialueella ja kannustetaan julkisen liikenteen käyttöön.

 

8.3.18 aloituspalaverissa esiteltiin meidän kruisailusta kestävään liikkumiseen-projektin toteuttamisidea. Idean runkona toimii autoton päivä 18.4.2018 ja projektin toimintapaikkana Xamkin Kotkan kampus. Ajatuksena on kutsua opiskelijat ja henkilökunta tulemaan yhtenä päivänä kouluun kävellen, pyörällä, julkisen liikenteen kyydeillä tai kimppakyydillä à Kestävän liikkumisen päivä. Autottomana päivänä sosiaalisen median kautta saadaan myös näkyvyyttä Xamkille kestävän kehityksen kannustajana.

 

Nähtäväksi jää kuinka Kotkan kampuksella innostutaan ideastamme ja kuinka moni saapuu kampukselle 18.4. jollakin muulla kuin omalla autolla. Toivottavasti mahdollisimman moni myös muistaa päivittää sosiaaliseen mediaan osallistumisesta autottomaan päivään!

 

Näillä suunnitelmilla innolla eteenpäin.

Kruisailutiimi

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive