© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Puurakentamisen uudet mahdollisuudet – puolivälin katsaus

23.3.2018

Puurakentamisen uudet mahdollisuudet -työryhmämme on saavuttanut ajallisesti puolivälin projektissa. Olemme edenneet mukavasti tavoitteiden ja asiasisällön puolesta. Projektit ja ryhmätyöt ovat kokemuksiemme mukaan haastavia, mutta lopulta palkitsevia. Alku on usein hämärän peitossa ja epämääräistä, ryhmäytymisen ja uusien asioiden opettelun viedessä aikansa. Logistiikkaverstaan projekteissa oppii hyvin toteuttamaan työelämälähtöisiä ratkaisuja, joten on ollut vain mukavaa päästä oikeiden haasteiden kimppuun!

 

 

Logistiikkaverstas järjesti projektiryhmille 8.3.2018 Sydäntä projektiin -työpajan, jonka avulla kukin ryhmä sai uutta pontta ja ajatuksia töihinsä. Työpajassa fasilitaattorit esittelivät mm. ryhmäytymisen vaiheita ja projektiryhmät päivittivät omat tilanteensa ja avasivat hieman projektin alkuvaiheen haasteita. Ajantasainen ja jatkuva kommunikointi on ryhmätöissä tärkeää, varsinkin etäryhmillä, joissa kaikki jäsenet ovat eri puolilla ja vähemmän tuttuja keskenään. Työpajassa kukin ryhmä sai ja antoi hyviä neuvoja ja vinkkejä, kuinka edetä seuraavaksi. Oli virkistävää nähdä muita jäseniä kasvotusten ja vaihtaa ajatuksia, sekä kuulla muiden tilanteista.

 

Aluksi haasteenamme oli yhteydenpito ryhmän kesken sekä laaja-alaisen projektin suunnan löytyminen. Ideoimme laajalti eri vaihtoehtoja, vähän hullujakin ideoita, joista sitten voimme keskittyä oleellisiin. Ryhmämme kommunikointia ja työn etenemistä parannetaan viikoittaisilla Skype-palavereilla. Sydäntä projektiin -työpaja sekä toimeksiantajatapaamiset mahdollistavat kasvotusten keskustelua ja projektin suunnan löytämistä. Viimeisin tapaaminen antoikin ryhmälle suunnan seuraavia askeleita varten. Vaikka materiaali- ja muita rajauksia olikin annettu jo projektin alussa, saimme vielä vahvistusta suunnitellusta markkina-alueesta. Näin voimme keskittyä toimeksiantajan näkökulmasta oleelliseen ja pyrkiä tuottamaan hänelle parhaimman lisäarvon. Lisäksi saimme positiivista palautetta tähänastisesta uurastuksesta, mikä oli totta kai palkitsevaa ja motivoivaa.

 

 

Toimeksiantaja Veli Hyyryläinen, projektipäällikkö Tatu Kivinen, fasilitaattori Jonne Holmén ja projektiryhmän jäsen Hanna Lapinkangas.

 

Ryhmämme on ollut hyvällä asenteella mukana projektissa. Huumoria ja asennetta jäseniltä vielä tosin kysytään, sillä noin puolet on jäljellä. Tulemme tällä jälkimmäisellä puoliskolla ideoinnin ja projektin työstämisen ohessa pitämään vielä ainakin yhden toimeksiantajatapaamisen. Reilun kuukauden päästä Kouvolan kampuksella järjestetään projektien picthaus-tapahtuma, johon saamme vielä täsmävalmennusta ennen tapahtumaa. Fiilikset ovat korkealla ja odotamme mielenkiinnolla, että mitä tästä vielä syntyykään!

 

Terveisin, projektitiimi.

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive