© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

Kruisaillen eteenpäin

 

Kruisailusta kestävään liikkumiseen-projekti on porskuttanut aikataulussa eteenpäin. Projektissa on edellisen blogikirjoituksen jälkeen suunniteltu Kotkan kampuksella toteutettava kysely kestävästä liikkumisesta, jota me testaamme nyt keväällä. Syksyn aikana Xamk toteuttaa liikenneanalyysin uuden kampuksen suunnittelun tueksi. Liikenneanalyysin yhtenä tavoitteena on selvittää Kotkan nykyiselle kampukselle suuntautuvan liikenteen nykytilaa.

 

27.3.2018 toteuttamassamme testikyselyssä kartoitettiin opiskelijoiden ja henkilökunnan kulkuvälineet kampukselle, miksi he valitsevat kyseisen vaihtoehdon ja olisiko mahdollista valita joku kestävän liikkumisen muoto; kävely, pyöräily, julkinen liikenne tai kimppakyydit. Kysely toteutettiin kuudelle eri ryhmälle eri koulutusaloilta Kotkan kampuksella. Kyselyyn saatiin hyvin vastauksia, lähemmäs 100 aktiivista vastaajaa. 

 

18.4.2018 Kotkan kampuksella järjestetään ÄXÖN-päivä, jossa meidän projekti on mukana "Autoton päivä Kotkan kampuksella"-nimellä. Mainoksia päivästä löytyy Facebookista ja Logistiikkaverstaan sivuilta. Lisäksi mainoksia jaetaan myös kampuksen henkilökunnalle ja opiskelijoille. Mainostekstien kirjoittamien teemapäivään on ollut haastavaa, sillä on yllättävän hankalaa löytää sanat lyhyeen ja ytimekkääseen mainostekstiin. Onneksi on monta päätä tekstejä tekemässä niin valmista tulee.

Jos näet somessa hästägit #logistiikkaverstas #Xamk #kestävääliikkumista #kaslinkaito #vaihdaaitoon niin siellä saattaa olla meidän projektista asiaa.

Kaslink sponsoroi meille palkinnot, joita jaamme kestävää liikkumismuotoa käyttäville ja projektin hästägeillä päivästä somettaville. 

 

Tavoitteissa ja aikatauluissa on pysytty, vaikkakin haastavaa on ollut omasta alasta poikkeavan projektin toteuttaminen. Parasta projektityöskentelyssä on ollut se, ettei työtä ole tarvinnut tehdä yksin, aina on ollut joku jolta kysyä mielipiteitä. Tässä projektissa on saanut haastaa myös itseään projektityöntekijänä. Oman lisänsä on projektiin tuonut myös sen monialaisuus, matkan varrella on ollut paljon asioita mitä on pitänyt ottaa huomioon. Ideoimaamme Autoton päivä -tapahtumaan tulee varmistaa osallistumien etukäteismainonnalla.

 

Whatsapp on laulanut projektilaisten keskuudessa ja Onedriveen kertynyt mukavasti materiaalia projektista. Tästä on hyvä jatkaa kohti loppuhuipennuksia.  

  

Autoton päivä Kotkan kampuksella on jo ihan pian! Nähdään siellä! 

 

Kruisailutiimi 

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive