© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

KYSYMYS TOIMISTOHUONEKALUJEN ELINKAARESTA

 

Moikka! Esittelen ensin yrityksen, johon Logistiikkaverstaan projekti liittyy:

Kinnarps Oy on suomalainen perheyritys, joka toimii myös kansainvälisesti.

Kinnarps toteuttaa toimistoympäristöjä erilaisille yrityksille ja vie samalla vanhat huonekalut toimistosta pois tuodessaan samalla uudet kalusteet tilalle.

Tuotteet ovat ergonomisia, laadukkaita ja niiden käsittelyssä on huomioitu ympäristöasiat.

Vanhojen toimistohuonekalujen poisvieminen on erinomaista palvelua asiakkaalle. Vanhat kalusteet voivat olla tavallaan mitä tahansa, eikä toimistokalujen määrä pidä aina paikkaansa.

Suurin osa huonekaluista kierrätetään, etenkin Kinnarpsin omat tuotteet on helpompi kierrättää, sillä tiedetään, miten ne on tehty ja niitä pystytään hyödyntämään paremmin.

Kuitenkin vanhat, kookkaat ja painavat toimistokalusteet ovat tuottaneet päänvaivaa. Ei tiedetä toimistokalusteiden materiaaleja aivan kokonaan tai muuta oleellista tietoa. Ongelmaksi on osoittautunut; mitä vanhoille toimistokaluisteille voisi tehdä? Miten materiaaleja voitaisiin hyödyntää tehokkaasti? Haluamme näiden kysymysten pohjalta ideoida ratkaisumalleja tuotteiden jatkoa ajatellen. Tärkeää on ekologisuus ja hyöty Kinnarpsille, asiakkaille ja ympäristölle. Lisäksi saamme itsekin oppia paljon projektityöskentelystä ja kiertotaloudesta.

Työryhmämme on suht pieni, johon kuuluu Minna Salonen Mikkelistä, Sari Pieviläinen Kotkasta ja minä, Janna Pihlajamaa Kotkasta.

Olemme kaikki eri- ikäisiä ja opiskelemme erilaisia aloja, jonka näen etuna. Saamme monipuolisia ideoita ja näkemyksiä.

 

Kävimme Kinnarpsin pääkonttorilla Helsingin suunnalla 16.10, jolloin näimme konkreettisesti toimistokalusteita ja erilaisia malleja ja tekstiileitä. Testailimme tuoleja ja hypistelimme kankaita. Kierroksen jälkeen kokoonnuimme toimistoon kuuntelemaan ja keskustelemaan tehtävänannosta. Saimme paljon tietoa ja siitä olisi hyvä lähteä toteuttamaan projektia. Sovimme uuden tapaamisen.

Koko automatkan ajaessamme takaisin Kotkaan keskustelimme projektin toteutuksesta ja tutustuimme toisiimme. Heittelimme ideoita projektin toteutukseen keskenämme sähköisesti, jotta ideointi alkaisi. Kaikki ideat olivat tervetulleita, josta on helpompi valita aiheet, joihin keskittyä kunnolla.

 

 

Kokoonnuimme Logistiikkaverstaan pajalla 18.10 Mussalon satamassa ja kävimme läpi käytännön asioita. Kävimme läpi mm. blogiasioita, tuntikirjanpitoa ja sovimme projektipäällikön, joka on yritykseen yhteydessä tarvittaessa.

Tällä kertaa tämä sopi parhaiten kohdalleni päiväopiskelijana ja olen vasta aloittanut ensimmäisen vuoden.

Tuntuu, että ollaan aika alussa projektin kanssa ja yhteisiä tapaamisia on ollut suht vähän. Ajatustyötä ollaan varmasti tehty enemmän.

Seuraavaa tapaamista odotellessa.

 

 

-Janna Pihlajamaa

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive