© 2018 South-Eastern Finland University of Applied Sciences

NELI - North European Logistics Institute

Cooperation partners:

MINNE VANHA TOIMISTOTUOLINI PÄÄTYY, KUN HÄNET HYLKÄÄN?

23.12.2018

Tiedätkös sinä, minne sinun hyvin palvellut ja sopivaksi säädetty toimistotuolisi päätyy kun konttorillanne päätetään vaihtaa toimistokalusteiden ilmettä nykyaikaisemmaksi? Hyvä, en minäkään tiedä. Enkä todellisuudessa ollut aiemmin uhrannut asialle ajatustakaan. Minulle oli ollut vain ajatuksena tärkeää, että toimiston ilme raikastuisi kertaheitolla eikä nurkkiin jäisi lojumaan vanhoja, kulahtaneita kalusteita.
Osallistuminen tämän syksyiseen Logistiikkaverstaan työelämäprojektiin, on antanut minulle mahdollisuuden päästä pohtimaan minne käytöstä poistetut toimistohuonekalut voitaisiin toimittaa, kun kalusteiden ilme ja mallisto päätetään päivittää tähän päivään. Maailmakin on merkittävästi muuttunut. Enää ei ole olemassa kaatopaikkoja jonne tavarat voisi surutta kipata, kun niitä ei enää tarvita. Nyt pohditaan tavaroiden elinkaaren merkittävää pidentämistä ja kiertotalousajattelua, jossa tavarat pidetään kierrossa mahdollisimman pitkään joko sellaisenaan tai raaka-aineina ennen kuin ne päätyvät jätteiksi. Olisi tärkeää saada käytöstä poistetut toimistokalusteet pysymään kierrossa mahdollisimman pitkään sillä niiden valmistukseen on käytetty luonnonvaroja sekä energiaa. Kiertotalouden hengessä vanhoja toimistokalusteita voitaisiin käyttää joko sellaisenaan, hieman tuunata modernimpaan kuosiin tai hyödyntää niiden sisältämä materiaali kuten metalli tai puu.
Käsillä olevaan ongelmaan projektitiimimme valitsi lähestymistavaksi toteuttaa vuoden 2019 alussa verkkkokyselyn kolmannen sektorin toimijoille kuten järjestöille, työpajoille ja yhdistyksille joilla voi olla käyttöä tai tarvetta erilaisille käytetyille toimistohuonekaluille. Toisena lähestymistapana valitsimme haastatella tammikuussa muutamaa ekodesign-yritystä, jotka voisivat olla kiinnostuneita vanhojen toimistohuonekalujen tuunaamisesta ja huonekalujen sisältämien valmistusmateriaalien, kuten metallin ja puun hyödyntämisestä. Kyselyillä ja haastatteluilla pyritään pääasiassa selvittämään onko käytetyille toimistohuonekaluille olemassa kunnollisia markkinoita Suomessa ylipäätään ja millaiset käytetyt kalusteet kiinnostavat toimijoita eniten.
On mielenkiintoista nähdä millaisia tuloksia verkkokyselystä sekä haastatteluista saamme. Odotan innolla! Asiakasyrityksemme Kinnarps Oy on tyytyväinen kaikkeen tietoon mitä saamme kaivettua liittyen käytettyjen toimistokalusteiden jatkomarkkinoihin. Toivottavasti saamme jotain selkeitä tuloksia jotka hyödyttäisivät asiakasyritystämme kaikkein eniten. 

 

Minna Salonen

13.12.2018

 

Please reload

Featured Posts

Syksyn projektit lähtökuopissaan

October 4, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

January 23, 2019

January 17, 2019

November 2, 2018

Please reload

Archive